Bůček na pivu s bramborami
Suroviny
- 600 g Brambory
- 600 g Vepřový bok
- 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Petržel kořen
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 5 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 998 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 170 g
- Sodík 262 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 108 mg
- Draslík 1167.4 mg
- Vláknina 13823.2 mg
- Vitamín A 13823.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, maso na kostky. Zeleninu a brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, petrželovou nať jemně posekáme.
-
2
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a restujeme. Poté přimícháme zeleninu s bramborami, opepříme, osolíme a okmínujeme, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je vše měkké. Na závěr vmícháme strouhanku a několik minut ještě dusíme. Před podáváním vmícháme petrželovou nať.