Freibourské sýrové špízy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1218 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 65 g
- Sodík 1977 mg
- Bílkoviny 72 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 311.9 mg
- Draslík 399.8 mg
- Vláknina 1653 mg
- Vitamín A 1653 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce s vařící vodou nasypeme krupici a umícháme hustou kaši. Do kaše nasypeme strouhaný sýr, opepříme a osolíme. Kaši po vychladnutí rozetřeme na olejem potřený pečící papír do vrstvy silné cca 2 cm.
-
2
Šunkový salám, eidam a plát těsta rozkrájíme na malé čtverečky, které střídavě napichujeme na jehlice. Potom je obalujeme v rozšlehaném vejci a ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji rovnoměrně ze všech stran.
-
3
Podáváme s nakládanou zeleninou a různými saláty.