Mražený krém jako oplatka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1035 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 77 g
- Sodík 38 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 1170.5 mg
- Draslík 87.2 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kovové míse rozkvedláme žloutky, přilijeme sirup a za stálého šlehání pomalu zahříváme. Hmota postupně začne houstnout. Jakmile krátce projde varem, mísu vyndáme z vodní lázně a za stálého šlehání necháme vychladnout. Hmota musí být hladká. Do vychladlé hmoty vmícháme šlehačku a nalijeme ji v tenké vrstvě na plech a necháme zamrazit. Zmraženou hmotu lámeme jako sušenky nebo oplatky a podáváme na dezertních talířcích.