Žemlový trhanec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 120 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 202.3 mg
  • Draslík 103 mg
  • Vláknina 934 mg
  • Vitamín A 934 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle nakrájíme na kostky.

  • 2

    Vejce ušleháme do pěny a osolíme. Přilijeme mléko a přidáme cibuli lehce zpěněnou na másle a sekanou petrželovou nať. Necháme 15 minut nabobtnat.

  • 3

    Pečeme na másle jako trhanec. Podáváme se saláty.

Komentáře k receptu