Žemlový trhanec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 15 g
- Sodík 120 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 202.3 mg
- Draslík 103 mg
- Vláknina 934 mg
- Vitamín A 934 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle nakrájíme na kostky.
-
2
Vejce ušleháme do pěny a osolíme. Přilijeme mléko a přidáme cibuli lehce zpěněnou na másle a sekanou petrželovou nať. Necháme 15 minut nabobtnat.
-
3
Pečeme na másle jako trhanec. Podáváme se saláty.