Plátky krkovice dušené na pivu
Suroviny
- 700 g Vepřová krkovička
- 2 krajíc Chléb celozrnný žitný
- 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 658 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 54 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 178.5 mg
- Draslík 74.6 mg
- Vláknina 1791.1 mg
- Vitamín A 1791.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krkovici vykostíme, nakrájíme na čtyři plátky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme najemno, chleba na kostky a v misce namočíme do 100 ml piva.
-
2
Na másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme z obou stran. Poté podlijeme zbylým pivem a pod poklicí dusíme. Občas maso obrátíme. Když je maso téměř měkké, vyjmeme je na talíř, do omáčky vmícháme namočený chleba i s pivem, provaříme, až omáčka zhoustne. Poté do ní vrátíme maso, přidáme kapary, které jsme osmažili na másle, prohřejeme a podáváme.