Plátky krkovice dušené na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Vepřová krkovička
  • 2 krajíc Chléb celozrnný žitný
  • 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 658 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 178.5 mg
  • Draslík 74.6 mg
  • Vláknina 1791.1 mg
  • Vitamín A 1791.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krkovici vykostíme, nakrájíme na čtyři plátky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme najemno, chleba na kostky a v misce namočíme do 100 ml piva.

  • 2

    Na másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme z obou stran. Poté podlijeme zbylým pivem a pod poklicí dusíme. Občas maso obrátíme. Když je maso téměř měkké, vyjmeme je na talíř, do omáčky vmícháme namočený chleba i s pivem, provaříme, až omáčka zhoustne. Poté do ní vrátíme maso, přidáme kapary, které jsme osmažili na másle, prohřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu