Restovaná kýta s kopřivami na pivu
Suroviny
- 700 g Vepřová kýta
- 200 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 4 stroužek Česnek
- 1 šálek Kopřiva
- 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 36 g
- Sodík 264 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 156.3 mg
- Draslík 1153.8 mg
- Vláknina 13332.2 mg
- Vitamín A 13332.2 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nahrubo, maso na kostky, česnek rozdrtíme, kopřivy jemně nasekáme.
-
2
V míse smícháme všechny suroviny a pod fólií necháme v chladničce alespoň dvě hodiny odležet.
-
3
Poté v hlubokém rendlíku rozpálíme olej a na velkém plameni směs ze všech stran orestujeme.