Jelení guláš na pivu
Suroviny
- 700 g Jelení maso
- 100 g Houby čerstvé
- 500 g Lečo sterilované
- 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 kávová lžička Majoránka
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 3 ks Cibule
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 14 g
- Sodík 629 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 198.3 mg
- Draslík 1479 mg
- Vláknina 6483.3 mg
- Vitamín A 6483.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 45.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, houby a maso nakrájíme na kostky.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a orestujeme. Poté vsypeme pepř, papriku, zarestujeme, přilijeme pivo, zamícháme a dusíme pod poklicí.
-
3
Když je maso téměř měkké, přidáme sůl, majoránku, lečo a dovaříme.