Jelení guláš na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 700 g Jelení maso
  • 100 g Houby čerstvé
  • 500 g Lečo sterilované
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 511 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 629 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 198.3 mg
  • Draslík 1479 mg
  • Vláknina 6483.3 mg
  • Vitamín A 6483.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, houby a maso nakrájíme na kostky.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a orestujeme. Poté vsypeme pepř, papriku, zarestujeme, přilijeme pivo, zamícháme a dusíme pod poklicí.

  • 3

    Když je maso téměř měkké, přidáme sůl, majoránku, lečo a dovaříme.

Komentáře k receptu