Daňčí maso na houbách
Suroviny
- 800 g Dančí maso
- 450 g Houby čerstvé
- 60 g Protlak rajčatový
- 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Jalovec
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 16 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 182 mg
- Draslík 1229.5 mg
- Vláknina 8396.3 mg
- Vitamín A 8396.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 49.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na kostky, maso na kostky, nastrouháme citronovou kůru.
-
2
Na másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme maso a osmažíme. Poté vsypeme papriku, protlak, zarestujeme, podlijeme pivem a pod poklicí dusíme.
-
3
Do téměř udušeného masa vmícháme houby, drcený jalovec, kmín, citronovou kůru, pepř, sůl a dovaříme.