Daňčí maso na houbách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Dančí maso
  • 450 g Houby čerstvé
  • 60 g Protlak rajčatový
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Jalovec
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 182 mg
  • Draslík 1229.5 mg
  • Vláknina 8396.3 mg
  • Vitamín A 8396.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na kostky, maso na kostky, nastrouháme citronovou kůru.

  • 2

    Na másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme maso a osmažíme. Poté vsypeme papriku, protlak, zarestujeme, podlijeme pivem a pod poklicí dusíme.

  • 3

    Do téměř udušeného masa vmícháme houby, drcený jalovec, kmín, citronovou kůru, pepř, sůl a dovaříme.

Komentáře k receptu