Šťouchané brambory s petrželkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 176 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 8 g
- Sodík 78 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 776.2 mg
- Vláknina 9614.8 mg
- Vitamín A 9614.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli zbavíme slupky a pokrájíme na drobné kousky. Petrželovou nať nakrájíme.
-
2
Brambory uvaříme v osolené vodě.
-
3
Olej rozpálíme a cibuli na něm osmahneme dozlatova.
-
4
Přisypeme vařené brambory a rozšťoucháme je přímo v pánvi. Posypeme sekanou petrželí, osolíme a opepříme.