Šťouchané brambory s petrželkou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 60 g Cibule
  • 15 g Petržel - nať
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 176 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 776.2 mg
  • Vláknina 9614.8 mg
  • Vitamín A 9614.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli zbavíme slupky a pokrájíme na drobné kousky. Petrželovou nať nakrájíme.

  • 2

    Brambory uvaříme v osolené vodě.

  • 3

    Olej rozpálíme a cibuli na něm osmahneme dozlatova.

  • 4

    Přisypeme vařené brambory a rozšťoucháme je přímo v pánvi. Posypeme sekanou petrželí, osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu