Zapékaná bramborová kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 100 g Šunka dušená
  • 30 g Strouhanka
  • 100 g Mozzarella
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 102.4 mg
  • Draslík 551 mg
  • Vláknina 6649.8 mg
  • Vitamín A 6649.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Uvaříme ve vroucí, osolené vodě. Poté vodu slijeme a necháme dobře okapat.

  • 2

    Šunku pokrájíme na drobné kousky, sýry nastrouháme.

  • 3

    Brambory rozmačkáme na jemnou kaši, přimícháme 40 g másla, mléko, opepříme a osolíme, vmícháme parmezán a vejce.

  • 4

    Zapékací mísu vytřeme máslem, vysypeme strouhankou, naplníme polovinou kaše, posypeme šunkou a mozzarellou a překryjeme zbytkem kaše.

  • 5

    Pečeme při 180°C 15 minut.

Komentáře k receptu