Le Baeckeoffe
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 874 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 40 g
- Sodík 180 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 126.3 mg
- Draslík 1365.7 mg
- Vláknina 12999.8 mg
- Vitamín A 12999.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory a cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. Maso nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a utřeme.
-
2
Maso přendáme do mísy, přidáme cibuli a česnek, zalijeme vínem a necháme marinovat 12 hodin v chladu.
-
3
Zapékací nádobu vytřeme máslem, střídavě naplníme plátky brambor, kousky masa a cibule. Zakončíme vrstvou brambor, zalijeme marinádou, osolíme a opepříme, přidáme bylinky.
-
4
Mouku smícháme s vodou a vypracujeme tuhé těsto, které rozválíme do plátu odpovídajícího velikosti zapékací mísy.
-
5
Okraje mísy potřeme vodou a zakryjeme plátem těsta, pečlivě přilepíme. Dáme péct při 170°C na 180 minut.