Le Baeckeoffe

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 205 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 180 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 g Petržel - nať
  • 6 g Bobkový list
  • 1000 g Vepřová plec
  • 6 g Tymián čerstvý
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 874 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 180 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 126.3 mg
  • Draslík 1365.7 mg
  • Vláknina 12999.8 mg
  • Vitamín A 12999.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory a cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. Maso nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a utřeme.

  • 2

    Maso přendáme do mísy, přidáme cibuli a česnek, zalijeme vínem a necháme marinovat 12 hodin v chladu.

  • 3

    Zapékací nádobu vytřeme máslem, střídavě naplníme plátky brambor, kousky masa a cibule. Zakončíme vrstvou brambor, zalijeme marinádou, osolíme a opepříme, přidáme bylinky.

  • 4

    Mouku smícháme s vodou a vypracujeme tuhé těsto, které rozválíme do plátu odpovídajícího velikosti zapékací mísy.

  • 5

    Okraje mísy potřeme vodou a zakryjeme plátem těsta, pečlivě přilepíme. Dáme péct při 170°C na 180 minut.

Komentáře k receptu