Telecí brzlík s drůbežími játry (minutka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1263 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 262 mg
- Draslík 581.9 mg
- Vláknina 719 mg
- Vitamín A 719 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí brzlíky opláchneme a vložíme do mírně osolené vařící vody. Povaříme 2-3 minuty, prochladíme ve studené vodě a nakrájíme na plátky asi 5mm tlusté.
-
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Osmažíme ji na másle dorůžova, přidáme drůbeží játra nakrájená na plátky a krátce osmahneme.
-
3
K játrům přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony. Směs mírně opepříme, podusíme a nakonec podle potřeby dosolíme.
-
4
Plátky brzlíku osolíme, z jedné strany pomoučíme a opečeme po obou stranách na oleji.
-
5
Nakonec opečený brzlík překryjeme horkou směsí jater a žampionů.
-
6
Ihned podáváme.