Karotka s tuňákem a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 105 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 5 g
- Sodík 58 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 128.3 mg
- Draslík 120.5 mg
- Vláknina 226 mg
- Vitamín A 226 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo (asi 12 minut) a oloupeme. Nasekáme bílky a žloutky zvlášť.
-
2
Do mísy nastrouháme očištěnou karotku, přidáme tuňáka i s olejem, citronovou šťávu a vše promícháme.
-
3
Salát ozdobíme nasekanými žloutky a bílky.
-
4
Nakonec posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.