Jahodový koláč s jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 191.5 mg
- Vláknina 5000 mg
- Vitamín A 5000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozšleháme mouku s máslem a polovinou cukru. Těsto vyklopíme na pomoučený vál, krátce prohněteme a dáme na 30 minut do ledničky.
-
2
Po 30 minutách vyndáme těsto z ledničky, rozválíme ho, dáme do formy vyložené pečicím papírem a dáme na 30 minut do ledničky.
-
3
Předehřejeme troubu na 180 °C.
-
4
Těsto vyndáme z ledničky a dáme péci do vyhřáté trouby. Pečeme 30 minut. Upečené těsto necháme vychladnout.
-
5
Mezitím smícháme jogurt se zbylým cukrem. Jahody omyjeme.
-
6
Vychladlý koláč potřeme jogurtem a poklademe jahodami.