Jahodový koláč s jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 125 g Jahody zahradní
  • 10 g Cukr krupice
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 25 g Máslo jihočeské
  • 50 g Jogurt bílý smetanový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 191.5 mg
  • Vláknina 5000 mg
  • Vitamín A 5000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozšleháme mouku s máslem a polovinou cukru. Těsto vyklopíme na pomoučený vál, krátce prohněteme a dáme na 30 minut do ledničky.

  • 2

    Po 30 minutách vyndáme těsto z ledničky, rozválíme ho, dáme do formy vyložené pečicím papírem a dáme na 30 minut do ledničky.

  • 3

    Předehřejeme troubu na 180 °C.

  • 4

    Těsto vyndáme z ledničky a dáme péci do vyhřáté trouby. Pečeme 30 minut. Upečené těsto necháme vychladnout.

  • 5

    Mezitím smícháme jogurt se zbylým cukrem. Jahody omyjeme.

  • 6

    Vychladlý koláč potřeme jogurtem a poklademe jahodami.

Komentáře k receptu