Chlebová polévka s plzeňským pivem
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 500 g Chléb celozrnný žitný
- 100 g Kapusta růžičková
- 400 g Hovězí maso přední
- 500 ml Pivo světlé 12% 4,5% obj.
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Vejce slepičí
- 5 ks Pepř černý celý
- 1 ks Petržel kořen
- 2 špetka Kmín mletý
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 71 g
- Sodík 638 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 144.8 mg
- Draslík 876 mg
- Vláknina 28398.6 mg
- Vitamín A 28398.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chleba nakrájíme na kostky, přelijeme pivem a necháme stát.
-
2
V tlakovém hrnci ve vodě uvaříme doměkka maso s kořenovou zeleninou, cibulí, kapustičkami, solí a pepřem.
-
3
Hotový vývar přecedíme a přilijeme k chlebu s pivem a vaříme, dokud se chleba nerozvaří. Poté přisypeme kmín, přilijeme rozšlehaná vejce a smetanu.