Chlebová polévka s plzeňským pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 500 g Chléb celozrnný žitný
  • 100 g Kapusta růžičková
  • 400 g Hovězí maso přední
  • 500 ml Pivo světlé 12% 4,5% obj.
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 špetka Kmín mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 551 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 638 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 144.8 mg
  • Draslík 876 mg
  • Vláknina 28398.6 mg
  • Vitamín A 28398.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chleba nakrájíme na kostky, přelijeme pivem a necháme stát.

  • 2

    V tlakovém hrnci ve vodě uvaříme doměkka maso s kořenovou zeleninou, cibulí, kapustičkami, solí a pepřem.

  • 3

    Hotový vývar přecedíme a přilijeme k chlebu s pivem a vaříme, dokud se chleba nerozvaří. Poté přisypeme kmín, přilijeme rozšlehaná vejce a smetanu.

Komentáře k receptu