Kuře pečené na bramborách
Suroviny
- 500 g Brambory
- 100 g Máslo čerstvé
- 180 g Mrkev kořen
- 6 g Petržel - nať
- 5 g Pažitka
- 1000 g Kuřecí stehna
- 4 g Estragon
- 4 g Tymián čerstvý
- 4 g Rozmarýn čerstvý
- 100 ml Víno bílé
- 30 ml Citronová šťáva
- 30 ml Hořčice
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 6 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 790 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 155 g
- Sodík 338 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 237.5 mg
- Draslík 1128.2 mg
- Vláknina 10272.2 mg
- Vitamín A 10272.2 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bylinky nasekáme, smícháme s vínem, hořčicí a rozpuštěným máslem. Maso osolíme, opepříme, dáme marinovat do připravené marinády. Marinujeme 120 minut v chladu. Mezitím připravíme zeleninu. Česnek oloupeme a nahrubo nasekáme. Brambory oloupeme a pokrájíme na větší kostky, mrkev pokrájíme na kolečka. Obojí osolíme, posypeme sekaným česnekem, pokapeme citronovou šťávou.
-
2
Marinované maso vyjmeme z marinády a tou zalijeme zeleninu. Zeleninu přendáme do pekáče a dáme péct při 190 °C na 20 minut, poté přidáme marinované maso a pečeme dalších 45 minut. Hotový pokrm posypeme sekanou pažitkou.