Kuře pečené na bramborách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 180 g Mrkev kořen
  • 6 g Petržel - nať
  • 5 g Pažitka
  • 1000 g Kuřecí stehna
  • 4 g Estragon
  • 4 g Tymián čerstvý
  • 4 g Rozmarýn čerstvý
  • 100 ml Víno bílé
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 30 ml Hořčice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 790 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 155 g
  • Sodík 338 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 237.5 mg
  • Draslík 1128.2 mg
  • Vláknina 10272.2 mg
  • Vitamín A 10272.2 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bylinky nasekáme, smícháme s vínem, hořčicí a rozpuštěným máslem. Maso osolíme, opepříme, dáme marinovat do připravené marinády. Marinujeme 120 minut v chladu. Mezitím připravíme zeleninu. Česnek oloupeme a nahrubo nasekáme. Brambory oloupeme a pokrájíme na větší kostky, mrkev pokrájíme na kolečka. Obojí osolíme, posypeme sekaným česnekem, pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Marinované maso vyjmeme z marinády a tou zalijeme zeleninu. Zeleninu přendáme do pekáče a dáme péct při 190 °C na 20 minut, poté přidáme marinované maso a pečeme dalších 45 minut. Hotový pokrm posypeme sekanou pažitkou.

Komentáře k receptu