Valašské brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1005 kcal
- Sacharidy 121 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1466 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 47 mg
- Draslík 1464.2 mg
- Vláknina 14416.2 mg
- Vitamín A 14416.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Maso rozkrájíme na kostičky.
-
2
Brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě. Pohanku uvaříme dle návodu. Olej rozpálíme, osmahneme na něm cibuli a česnek. Smažíme 5 minut, poté přidáme maso, které smažíme do zezlátnutí. Přisypeme pohanku. Osolíme, opepříme a ochutíme majoránkou. Přimícháme brambory, dobře promícháme a nasypeme do pekáčku. Posypeme strouhaným sýrem a pečeme při 200 °C 6 minut.