Švestkové knedlíky ze spařeného těsta

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 90 g Máslo čerstvé
  • 140 g Mouka pšeničná hrubá
  • 30 g Cukr moučkový
  • 30 g Tvaroh tvrdý na strouhání
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.1875 l Mléko plnotučné
  • 0.5 kg Švestky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 123.5 mg
  • Draslík 188.2 mg
  • Vláknina 4144 mg
  • Vitamín A 4144 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 253.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mléko, sůl a 50 g másla a přivedeme k varu. Přisypeme mouku a za stálého míchání vymícháme do hodně tuhého těsta, které se nesmí lepit. Necháme vychladnout. Do studeného těsta přidáme postupně vejce a poté těsto nakrájíme na kousky. Do každého zabalíme omytou švestku. V osolené vodě vaříme 3-5 minut.

  • 2

    Knedlíky rozdělíme na talíře, posypeme moučkovým cukrem, tvarohem a přelijeme rozpuštěným zbytkem másla.

Komentáře k receptu