Pivní cibulačka kořeněná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 2 krajíc Chléb konzumní
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 7 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 11 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 332 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 8 mg
  • Draslík 223.1 mg
  • Vláknina 4465.5 mg
  • Vitamín A 4465.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle s olejem na malém plameni smažíme cibuli s česnekem, které nakrájíme na tenké plátky. Stále mícháme, přidáme cukr a smažíme, až cibule začne karamelizovat. Poté přisypeme kmín, zalijeme vývarem a pivem, osolíme, okořeníme pepřem a koriandrem. Vaříme na mírném plameni asi 1/2 hodiny. Před podáváním vsypeme jemně sekanou petrželovou nať.

  • 2

    V mezičase si připravíme na másle krutony z chleba.

Komentáře k receptu