Pivní cibulačka kořeněná
Suroviny
- 2 krajíc Chléb konzumní
- 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 500 ml Vývar drůbeží
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 7 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Kmín drcený
- 1 špetka Koriandr mletý
- 11 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 9 g
- Sodík 332 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 8 mg
- Draslík 223.1 mg
- Vláknina 4465.5 mg
- Vitamín A 4465.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle s olejem na malém plameni smažíme cibuli s česnekem, které nakrájíme na tenké plátky. Stále mícháme, přidáme cukr a smažíme, až cibule začne karamelizovat. Poté přisypeme kmín, zalijeme vývarem a pivem, osolíme, okořeníme pepřem a koriandrem. Vaříme na mírném plameni asi 1/2 hodiny. Před podáváním vsypeme jemně sekanou petrželovou nať.
-
2
V mezičase si připravíme na másle krutony z chleba.