Cibulová polévka s pivem
Suroviny
- 700 g Cibule
- 100 g Sýr Eidam cihla 30%
- 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 plátek Veka
- 1 l Vývar zeleninový
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.35 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1271 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 24.6 mg
- Draslík 591.3 mg
- Vláknina 10483.1 mg
- Vitamín A 10483.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 45.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle s olejem smažíme cibuli nakrájenou na tenké plátky tak dlouho, až karamelizuje. Cibuli zaprášíme moukou, 1 minutu restujeme, poté zašleháme vývar a pivo. Polévku osolíme, okořeníme pepřem a vaříme zhruba 1/4 hodiny.
-
2
V mezičase na másle opečeme plátky veky. Na horký plátek veky nasypeme ustrouhaný sýr a položíme do talíře na naservírovanou polévku.