Cibulová polévka s pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Cibule
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 plátek Veka
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.35 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1271 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 24.6 mg
  • Draslík 591.3 mg
  • Vláknina 10483.1 mg
  • Vitamín A 10483.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle s olejem smažíme cibuli nakrájenou na tenké plátky tak dlouho, až karamelizuje. Cibuli zaprášíme moukou, 1 minutu restujeme, poté zašleháme vývar a pivo. Polévku osolíme, okořeníme pepřem a vaříme zhruba 1/4 hodiny.

  • 2

    V mezičase na másle opečeme plátky veky. Na horký plátek veky nasypeme ustrouhaný sýr a položíme do talíře na naservírovanou polévku.

Komentáře k receptu