Telecí játra na španělský způsob (minutka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1257 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 349.5 mg
- Draslík 402.8 mg
- Vláknina 1024 mg
- Vitamín A 1024 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí játra opláchneme, očistíme a ukrojíme z nich 2 řezy. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a po obou stranách rychleji opečeme na horkém tuku. Zároveň opečeme plátek rajčete. Játra i rajče z tuku vyjmeme.
-
2
Do pánve od pečení dáme máslo, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme ji do růžova. Dále přidáme česnek utřený se solí, kečup a krátce podusíme.
-
3
Šťávu nakonec zastříkneme vínem a přisolíme.
-
4
Opečené řezy jater přelijeme hotovou šťávou. Navrchu každý řez ozdobíme plátkem opečeného rajčete.