Telecí játra na španělský způsob (minutka)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 1000 g Játra telecí
  • 100 g Kečup
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rajčata
  • 30 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 20 g Česnek
  • 100 ml Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1257 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 349.5 mg
  • Draslík 402.8 mg
  • Vláknina 1024 mg
  • Vitamín A 1024 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí játra opláchneme, očistíme a ukrojíme z nich 2 řezy. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a po obou stranách rychleji opečeme na horkém tuku. Zároveň opečeme plátek rajčete. Játra i rajče z tuku vyjmeme.

  • 2

    Do pánve od pečení dáme máslo, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme ji do růžova. Dále přidáme česnek utřený se solí, kečup a krátce podusíme.

  • 3

    Šťávu nakonec zastříkneme vínem a přisolíme.

  • 4

    Opečené řezy jater přelijeme hotovou šťávou. Navrchu každý řez ozdobíme plátkem opečeného rajčete.

Komentáře k receptu