Boloňská omeleta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 23 g
- Sodík 849 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 407 mg
- Draslík 201 mg
- Vláknina 3895.5 mg
- Vitamín A 3895.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájenou cibuli smažíme na 1 lžíci oleje na mírném ohni doměkka. Vmícháme nakrájenou šunku a krátce smažíme. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a necháme trochu vychladnout. Rozšleháme vejce, mléko, sůl a pepř, přidáme těstoviny, parmezán, bylinky a směs cibule se šunkou a promícháme. V téže pánvi rozehřejeme zbývající olej, vlijeme na něj vaječnou směs a posypeme ji nastrouhaným čedarem. Pečeme při střední teplotě, dokud směs nezačne na okrajích tuhnout. Potom pánev vložíme pod rozehřátý gril, aby se omeleta dopekla. Před podáváním ji nakrájíme na klínky.