Boloňská omeleta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 125 g Šunka dušená
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Bazalka
  • 150 g Těstoviny Fusilli
  • 60 g Sýr Čedar
  • 60 ml Mléko polotučné
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 849 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 407 mg
  • Draslík 201 mg
  • Vláknina 3895.5 mg
  • Vitamín A 3895.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájenou cibuli smažíme na 1 lžíci oleje na mírném ohni doměkka. Vmícháme nakrájenou šunku a krátce smažíme. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a necháme trochu vychladnout. Rozšleháme vejce, mléko, sůl a pepř, přidáme těstoviny, parmezán, bylinky a směs cibule se šunkou a promícháme. V téže pánvi rozehřejeme zbývající olej, vlijeme na něj vaječnou směs a posypeme ji nastrouhaným čedarem. Pečeme při střední teplotě, dokud směs nezačne na okrajích tuhnout. Potom pánev vložíme pod rozehřátý gril, aby se omeleta dopekla. Před podáváním ji nakrájíme na klínky.

Komentáře k receptu