Milánské cannelloni

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 425 g Protlak rajčatový sterilovaný
  • 250 g Protlak rajčatový sterilovaný
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 5 g Cukr krupice
  • 20 g Bazalka
  • 3 g Pepř černý celý
  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 5 g Oregano sušené
  • 125 g Sýr Ricotta
  • 200 g Cannelloni
  • 150 g Mozzarella
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.04 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 567 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1223 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 141.9 mg
  • Draslík 907.4 mg
  • Vláknina 6788.3 mg
  • Vitamín A 6788.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Náplň: nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji, průběžně promícháváme, až cibule změkne. Přidáme mleté maso a smažíme do hněda, případné hrudky rozmačkáme vařečkou. Poté maso promícháme se špenátem i rajčatovým protlakem, chvíli vaříme a odstavíme. Smícháme sýr Ricotta, vejce, dobromysl, sůl a pepř, směs důkladně vmícháme do masa se špenátem a rajčatovým protlakem.

  • 2

    Bešamelová omáčka: do hrnce vlijeme mléko, přidáme snítku petrželky a celý pepř, následně přivedeme k varu. Odstavíme, necháme asi 10 minut stát. Petrželku a pepř odstraníme.

  • 3

    Na malém ohni rozpustíme máslo, přidáme mouku a mícháme, až vznikne hladká kaše. Odstavíme, postupně vmícháme přecezené mléko. Omáčku znovu zahříváme, průběžně promícháváme k varu, dokud nezačne houstnout. Ztlumíme oheň, omáčku krátce povaříme, poté do ní vmícháme smetanu a osolíme.

  • 4

    Rajčatová omáčka: suroviny smícháme v hrnci, přivedeme k varu, ztlumíme oheň a 5 minut mírně povaříme. Omáčku osolíme a opepříme.

  • 5

    Pomocí sáčku na zdobení dortů nebo lžičkou naplníme cannelloni náplní z hovězího masa a špenátu.

  • 6

    Na dno pekáče dáme trochu rajčatové omáčky a vložíme do ní cannelloni. Na těstoviny nalijeme bešamelovou omáčku, poté zbývající rajčatovou omáčku. Pokrm posypeme směsí nastrouhaných sýrů a zapékáme bez pokličky 35 - 40 minut do zlatova.

Komentáře k receptu