Papriky plněné slaninou a těstovinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Anglická slanina
  • 60 g Cibule
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 20 g Bazalka
  • 350 g Paprika červená
  • 150 g Těstoviny Risone semolinové
  • 425 g Passata (drcená rajčata)
  • 5 g Oregano sušené
  • 150 g Mozzarella
  • 25 g Protlak rajčatový
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.07 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 489 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 871 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 28.1 mg
  • Draslík 373.9 mg
  • Vláknina 9730 mg
  • Vitamín A 9730 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 123.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme.

  • 2

    Zapékací mísu vytřeme rozehřátým máslem.

  • 3

    Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na malém ohni, průběžně promícháváme na oleji, až cibule změkne. Přidáme slaninu a smažíme ji dokřupava. Opečenou slaninu, cibuli a česnek přendáme do velké mísy a smícháme s těstovinami, sýry a petrželkou. Rozpůlené papriky naplníme připravenou těstovinovou směsí a vložíme je do pekáče.

  • 4

    Smícháme rajčata, víno, rajčatový protlak, oregano, sůl a pepř. Omáčku naneseme na těstovinovou směs v paprikách. Naplněné papriky ozdobíme bazalkou a zapékáme 35-40 minut.

Komentáře k receptu