Zelné karbanátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 15 g
- Sodík 628 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 65 mg
- Draslík 72.8 mg
- Vláknina 4082.5 mg
- Vitamín A 4082.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sterilované zelí pokrájíme na drobnější kousky a necháme podusit na pánvi. Na jiné pánvi osmahneme na sádle cibuli nakrájenou nadrobno. Do mísy vložíme mleté maso, přidáme vejce, smaženou cibuli a zelí, osolíme, opeříme a důkladně prohněteme. Z hmoty vytvoříme menší karbanátky, které obalíme ve strouhance a osmažíme dozlatova v rozpáleném oleji.