Zelné karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Zelí bílé - sterilizované
  • 9 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 200 g Strouhanka
  • 300 g Maso mleté - mix
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 628 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 65 mg
  • Draslík 72.8 mg
  • Vláknina 4082.5 mg
  • Vitamín A 4082.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sterilované zelí pokrájíme na drobnější kousky a necháme podusit na pánvi. Na jiné pánvi osmahneme na sádle cibuli nakrájenou nadrobno. Do mísy vložíme mleté maso, přidáme vejce, smaženou cibuli a zelí, osolíme, opeříme a důkladně prohněteme. Z hmoty vytvoříme menší karbanátky, které obalíme ve strouhance a osmažíme dozlatova v rozpáleném oleji.

Komentáře k receptu