Sladké chřupance
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 29 g
- Sodík 157 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 152.7 mg
- Draslík 40.8 mg
- Vláknina 4287.5 mg
- Vitamín A 4287.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme hladkou mouku, vejce, sůl, máslo (50 g) a vodu. Vše promícháme a uhněteme hladké těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a odložíme na 12 hodin do chladničky.
-
2
Druhý den těsto na vále rozválíme na placku o síle asi 0.5 mm a nakrájíme z ní čtverce o rozměru 8 x 8 cm.
-
3
V pánvi rozpálíme máslo (50 g) s olejem a placky osmažíme z každé strany dozlatova. Horké posypeme práškovým cukrem smíchaným se skořicovým cukrem. Podáváme teplé.