Suši s tuňákem a lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 140 g Tuňák obecný
  • 140 g Losos - filety
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Wasabi pasta
  • 1 kávová lžička Wasabi pasta
  • 6 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 3 ks Řasa Nori
  • 5 ks Řasa Nori
  • 6 hrnek Rýže thajská
  • 6 hrnek Rýže thajská
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2227 kcal
  • Sacharidy 492 g
  • Tuky 268 g
  • Sodík 88 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 483 g
  • Cholesterol 77.1 mg
  • Draslík 173.6 mg
  • Vláknina 7296 mg
  • Vitamín A 7296 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme suši s tuňákem. Maso nakrájíme na proužky, mrkev pokrájíme také na proužky a spaříme. Polovinu placky nori rozprostřeme na bambusovou podložku, položíme na ni stejně velký kousek masa a pokapeme naředěnou pastou wasabi. Vedle masa položíme proužek mrkve a placku srolujeme do pevného závitku. Okraje navlhčíme vodou a uhladíme. Voskovaný papír navlhčíme, posypeme vrstvou vařené rýže, doprostřed dáme proužek ryby a srolujeme. Papír odstraníme a závitek nakrájíme navlhčeným nožem na kolečka.

  • 2

    Poté připravíme suši s lososem. Vajíčka rošleháme se solí a cukrem. Ve velké pánvi rozpálíme olej, přilijeme vejce, zlehka zamícháme a necháme povařit. Omeletu přemístíme na utěrku a necháme vychladnout. Na bambusovou podložku položíme vždy placku nori, navrch dáme omeletu, překryjeme vrstvou rýže a přes ní položíme na proužky nakrájené rybí maso. Ochutíme naředěnou wasabi pastou, vedle masa položíme proužek okurky. Přeložíme napůl a vzniklý závitek nakrájíme vlhkým nožem na kolečka.

Komentáře k receptu