Suši s tuňákem a lososem
Suroviny
- 140 g Tuňák obecný
- 140 g Losos - filety
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Wasabi pasta
- 1 kávová lžička Wasabi pasta
- 6 ks Mrkev kořen
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Okurka salátová
- 3 ks Řasa Nori
- 5 ks Řasa Nori
- 6 hrnek Rýže thajská
- 6 hrnek Rýže thajská
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2227 kcal
- Sacharidy 492 g
- Tuky 268 g
- Sodík 88 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 483 g
- Cholesterol 77.1 mg
- Draslík 173.6 mg
- Vláknina 7296 mg
- Vitamín A 7296 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme suši s tuňákem. Maso nakrájíme na proužky, mrkev pokrájíme také na proužky a spaříme. Polovinu placky nori rozprostřeme na bambusovou podložku, položíme na ni stejně velký kousek masa a pokapeme naředěnou pastou wasabi. Vedle masa položíme proužek mrkve a placku srolujeme do pevného závitku. Okraje navlhčíme vodou a uhladíme. Voskovaný papír navlhčíme, posypeme vrstvou vařené rýže, doprostřed dáme proužek ryby a srolujeme. Papír odstraníme a závitek nakrájíme navlhčeným nožem na kolečka.
-
2
Poté připravíme suši s lososem. Vajíčka rošleháme se solí a cukrem. Ve velké pánvi rozpálíme olej, přilijeme vejce, zlehka zamícháme a necháme povařit. Omeletu přemístíme na utěrku a necháme vychladnout. Na bambusovou podložku položíme vždy placku nori, navrch dáme omeletu, překryjeme vrstvou rýže a přes ní položíme na proužky nakrájené rybí maso. Ochutíme naředěnou wasabi pastou, vedle masa položíme proužek okurky. Přeložíme napůl a vzniklý závitek nakrájíme vlhkým nožem na kolečka.