Zabijačková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 41 g
- Sodík 96 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 52.2 mg
- Draslík 281.4 mg
- Vláknina 6786.4 mg
- Vitamín A 6786.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou, přidáme koření.
-
2
Zeleninu očistíme a necháme vcelku, přidáme k masu. Přiklopené vaříme 120 minut. Poté vývar přelijeme do jiného hrnce.
-
3
Kroupy a sádlo dáme do hrnce, zalijeme vodou, hladina by měla být cca 3 cm nad nimi. Uvedeme k varu a vaříme přiklopené 40 minut.
-
4
Uvařené kroupy dáme do vývaru, přidáme prejt z jelit a uvedeme k varu. Vaříme 5 minut.
-
5
Do hotové polévky vmícháme kmín, utřený česnek, sůl a pepř.