Tyrolská polévka s knedlíkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 507 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 25 g
- Sodík 823 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 212.1 mg
- Draslík 249.3 mg
- Vláknina 6196.3 mg
- Vitamín A 6196.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rohlíky pokrájíme na kostičky, přidáme nasekanou petržel.
-
2
Maso pokrájíme na kostičky, necháme osmahnout na 15 ml rozpáleného oleje. Poté vyjmeme z pánve a dáme k rohlíkům.
-
3
Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Na pánev přilijeme zbytek oleje a osmahneme na něm cibuli. Tu přidáme k rohlíkům, vmícháme vejce, dobře promícháme, zalijeme polovinou mléka, necháme chvíli odležet.
-
4
Dle konzistence těsta přisypeme další nakrájené rohlíky či přilijeme trochu mléka, těsto musí držet pohromadě, nesmí se rozpadat či být příliš řídké. Z těsta tvarujeme knedlíky o průměru 6 cm, ty uvaříme 18 minut ve vroucí vodě. Vývar uvedeme k varu a poté odstavíme.
-
5
Knedlíky servírujeme rozkrojené na polovinu a přelité horkým vývarem.