Kapustnica s klobásou
Suroviny
- 120 g Cibule
- 30 g Máslo čerstvé
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Švestky
- 250 g Vepřové koleno
- 300 g Zelí kysané
- 2 g Nové koření celé
- 6 g Paprika mletá sladká
- 2 g Pepř černý celý
- 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 1 ks Klobása - Čabajka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 41 g
- Sodík 97 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 27.8 mg
- Draslík 278.1 mg
- Vláknina 6230.3 mg
- Vitamín A 6230.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvedeme k varu. Poté vodu slijeme, dáme novou a znovu uvedeme k varu. Vaříme 20 minut.
-
2
Zelí slijeme, lák dáme stranou a zelí samotné propláchneme. Přidáme ho k masu.
-
3
Cibuli a česnek oloupeme a společně s klobásou, kořením a švestkami přidáme k polévce. Vaříme 120 minut, poté maso a klobásu vyjmeme, pokrájíme na menší kousky.
-
4
Máslo rozehřejeme, poprášíme moukou a paprikou, 1 minutu povaříme, poté vlijeme 250 ml polévky, smetanu a dobře rozmícháme. Celou směs vlijeme do polévky. Vaříme 20 minut.
-
5
Přidáme maso a klobásu, osolíme a opepříme, dochutíme lákem ze zelí.