Pórková polévka s jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 586 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 447 g
- Sodík 1083 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 117.5 mg
- Vláknina 12937.2 mg
- Vitamín A 12937.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílou část pórku rozřízneme a dobře omyjeme. Mrkev očistíme, pokrájíme na menší kousky.
-
2
Olej rozpálíme a přisypeme pokrájenou zeleninu. Dusíme 12 minut.
-
3
Přilijeme vývar, pomerančovou šťávu, přidáme tymián. Uvedeme k varu a vaříme 17 minut. Poté polévku rozmixujeme na hladký krém. Osolíme, opepříme.
-
4
Jednotlivé porce ozdobíme lžící jogurtu.