Kozákovský bramborák
Suroviny
- 750 g Brambory
- 220 g Vepřové škvarky
- 150 g Sádlo škvařené
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1.5 kávová lžička Kmín drcený
- 2 ks Vejce slepičí
- 8 stroužek Česnek
- 2.5 dl Mléko plnotučné
- 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.75 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Majoránka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 796 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 52 g
- Sodík 439 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 165.3 mg
- Draslík 916.7 mg
- Vláknina 11070.8 mg
- Vitamín A 11070.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 396.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory omyjeme, nastrouháme, dáme do mísy a hned je zalijeme horkým mlékem (takto brambory nezčernají).
-
2
Přidáme vejce, pepř, majoránku, sůl, drcený kmín, česnek a hladkou mouku. Těsto dobře vymícháme, mělo by být řidší, takže mouku budeme přisypávat postupně. Mouky může být i méně. Nakonec přimícháme škvarky, které jsme si předtím drobně posekali. Na jeden bramborák počítáme jednu naběračku těsta.
-
3
V pánvi rozpálíme sádlo, nalijeme na něj jednu naběračku těsta, které pohybem pánve rozlijeme na kruh. Bramborák usmažíme z každé strany dozlatova přibližně 3-4 minuty z každé strany.