Kozákovský bramborák

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 220 g Vepřové škvarky
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 8 stroužek Česnek
  • 2.5 dl Mléko plnotučné
  • 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.75 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 796 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 439 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 165.3 mg
  • Draslík 916.7 mg
  • Vláknina 11070.8 mg
  • Vitamín A 11070.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 396.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory omyjeme, nastrouháme, dáme do mísy a hned je zalijeme horkým mlékem (takto brambory nezčernají).

  • 2

    Přidáme vejce, pepř, majoránku, sůl, drcený kmín, česnek a hladkou mouku. Těsto dobře vymícháme, mělo by být řidší, takže mouku budeme přisypávat postupně. Mouky může být i méně. Nakonec přimícháme škvarky, které jsme si předtím drobně posekali. Na jeden bramborák počítáme jednu naběračku těsta.

  • 3

    V pánvi rozpálíme sádlo, nalijeme na něj jednu naběračku těsta, které pohybem pánve rozlijeme na kruh. Bramborák usmažíme z každé strany dozlatova přibližně 3-4 minuty z každé strany.

Komentáře k receptu