Polévka z hrášku zdobená mátou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 247 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 11 g
- Sodík 647 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 14.8 mg
- Draslík 200.1 mg
- Vláknina 2812.7 mg
- Vitamín A 2812.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Česnek oloupeme a rozdrtíme.
-
2
Olej necháme rozpálit a osmahneme na něm cibuli a česnek. Smažíme 4 minuty, poté přilijeme vývar a 400 ml vody, osolíme.
-
3
Brambory zbavíme slupek a pokrájíme na menší kostičky. Přidáme do polévky. Vaříme 12 minut. Poté přisypeme hrášek a 3 g máty. Přikryté vaříme 5 minut, pak polévku rozmixujeme na hladký krém.
-
4
Servírujeme zdobené zbytkem máty a troškou smetany.