Quinoová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 140 g Mrkev kořen
  • 100 g Zelí hlávkové bílé
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 400 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 3 g Rozmarýn čerstvý
  • 100 g Quinoa
  • 30 ml Olej olivový
  • 1500 ml Voda pitná
  • 1 ks Bujón zeleninový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 103 g
  • Sodík 370 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1892.7 mg
  • Vláknina 19188.2 mg
  • Vitamín A 19188.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 113.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky, mrkev očistíme a pokrájíme na menší kousky. Obojí poté osmahneme na rozpáleném oleji.

  • 2

    Smažíme 5 minut, poté přimícháme quinou.

  • 3

    Osolíme, opepříme, přidáme rajčata, rozmarýn, bujon a 1500 ml horké vody. Uvedeme k varu.

  • 4

    Mezitím si pokrájíme zelí a celer a obojí přimícháme do polévky.

  • 5

    Vaříme cca 12 minut.

  • 6

    Uvařenou polévku dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu