Vývar s nudlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 734 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1343 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 101.3 mg
- Draslík 376.7 mg
- Vláknina 4326.8 mg
- Vitamín A 4326.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer, mrkev a petržel očistíme a pokrájíme na menší kousky. Kuřecí prsa pokrájíme na kostičky.
-
2
Mouku smícháme s vejci v tuhé a hladké těsto, to vyválíme na tenkou placku. Necháme ho schnout na válu 35 minut. Pokrájíme na stejné, cca 5 cm široké pruhy. Poté nakrájíme na jednotlivé nudle, které necháme odležet 10 minut.
-
3
Vývar uvedeme k varu a přidáme pokrájenou zeleninu, opepříme a osolíme. Vaříme 10 minut.
-
4
Pak přidáme hrášek, nakrájená kuřecí prsa a obojí povaříme dalších 5 minut.
-
5
Do druhého hrnce nalijeme 2 l vody, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme nudle a vaříme 3 minuty. Uvařené nudle slijeme, rozdělíme na polévkové talíře a zalijeme polévkou s uvařenou zeleninou a masem.
-
6
Na závěr posypeme sekanou petrželí.