Vývar s nudlemi

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Celer bulvový
  • 250 g Kuřecí prsa
  • 180 g Mouka pšeničná hrubá
  • 60 g Mrkev kořen
  • 4 g Petržel - nať
  • 40 g Petržel kořen
  • 100 g Hrášek mražený
  • 1500 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 734 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1343 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 101.3 mg
  • Draslík 376.7 mg
  • Vláknina 4326.8 mg
  • Vitamín A 4326.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer, mrkev a petržel očistíme a pokrájíme na menší kousky. Kuřecí prsa pokrájíme na kostičky.

  • 2

    Mouku smícháme s vejci v tuhé a hladké těsto, to vyválíme na tenkou placku. Necháme ho schnout na válu 35 minut. Pokrájíme na stejné, cca 5 cm široké pruhy. Poté nakrájíme na jednotlivé nudle, které necháme odležet 10 minut.

  • 3

    Vývar uvedeme k varu a přidáme pokrájenou zeleninu, opepříme a osolíme. Vaříme 10 minut.

  • 4

    Pak přidáme hrášek, nakrájená kuřecí prsa a obojí povaříme dalších 5 minut.

  • 5

    Do druhého hrnce nalijeme 2 l vody, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme nudle a vaříme 3 minuty. Uvařené nudle slijeme, rozdělíme na polévkové talíře a zalijeme polévkou s uvařenou zeleninou a masem.

  • 6

    Na závěr posypeme sekanou petrželí.

Komentáře k receptu