Vichyssoise
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 18 g
- Sodík 833 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 31.8 mg
- Draslík 186.2 mg
- Vláknina 2919.8 mg
- Vitamín A 2919.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory a pórek očistíme, pokrájíme na menší kousky. Z pórku použijeme pouze bílou část.
-
2
Máslo rozpálíme a pórek na něm necháme zesklovatět. Pórek nesmí ztmavnout!
-
3
Přimícháme brambory, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Uvedeme k varu a vaříme 30 minut.
-
4
Poté polévku rozmixujeme do hladka. Pro ještě lepší výsledek je možné polévku propasírovat přes síto.
-
5
Polévku necháme dobře vychladit, poté smícháme se smetanou.
-
6
Servírujeme zdobené šlehačkou a posypané sekanou pažitkou.
-
7
Můžeme podávat studenou i horkou.