Vichyssoise

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Brambory
  • 40 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 300 g Pórek
  • 4 g Pažitka
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1500 ml Vývar drůbeží
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 833 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 31.8 mg
  • Draslík 186.2 mg
  • Vláknina 2919.8 mg
  • Vitamín A 2919.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory a pórek očistíme, pokrájíme na menší kousky. Z pórku použijeme pouze bílou část.

  • 2

    Máslo rozpálíme a pórek na něm necháme zesklovatět. Pórek nesmí ztmavnout!

  • 3

    Přimícháme brambory, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Uvedeme k varu a vaříme 30 minut.

  • 4

    Poté polévku rozmixujeme do hladka. Pro ještě lepší výsledek je možné polévku propasírovat přes síto.

  • 5

    Polévku necháme dobře vychladit, poté smícháme se smetanou.

  • 6

    Servírujeme zdobené šlehačkou a posypané sekanou pažitkou.

  • 7

    Můžeme podávat studenou i horkou.

Komentáře k receptu