Bucatini s hovězí oháňkou
Suroviny
- 120 g Cibule
- 120 g Mrkev kořen
- 200 g Rajčata
- 5 g Sůl
- 100 g Celer řapíkatý
- 10 g Rozmarýn sušený
- 500 g Těstoviny Bucatini
- 60 g Protlak rajčatový
- 60 ml Víno červené
- 4 stroužek Česnek
- 1.5 l Hovězí vývar základní
- 1.5 kg Hovězí oháňka
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1751 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 81 g
- Sodík 1201 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 424.3 mg
- Vláknina 4199.2 mg
- Vitamín A 4199.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozdělíme oháňku, postupně smažíme na oleji dohněda a odložíme. Na zbylém oleji smažíme kolečka cibule, drcený česnek, kousky celeru a kolečka mrkve 3-4 minuty, až cibule mírně zhnědne.
-
2
Maso dáme do hrnce a přidáme k němu rozmarýn a červené víno. Podusíme pod pokličkou asi 10 minut. Občas promícháme, aby se oháňka nepřichytila ke dnu. V jiné nádobě smícháme 2 hrnky hovězího vývaru, rajčatový protlak a nakrájená rajčata, přidáme k oháňce a bez pokličky za občasného zamíchání zvolna vaříme asi 30 minut.
-
3
Vlijeme ještě další 2 hrnky hovězího vývaru a znovu vaříme 30 minut. Potom přilijeme 1 hrnek hovězího vývaru a dále vaříme 30 minut. Na závěr do hrnce vlijeme zbývající vývar a oháňku vaříme doměkka, až maso začne odpadávat od kosti. Zredukujeme, aby vznikla hustá omáčka.
-
4
Uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente a scedíme je. Horké těstoviny rozdělíme na talíře a nalijeme na ně omáčku s masem.