Rigatoni se salámem a paprikou
Suroviny
- 60 g Cibule
- 200 g Lilek
- 250 g Salám Mortadela
- 45 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 15 g Petržel - nať
- 15 g Bazalka
- 35 g Olivy černé
- 60 g Paprika zelená
- 60 g Paprika červená
- 425 g Passata (drcená rajčata)
- 500 g Těstoviny Rigatoni
- 60 ml Olej olivový
- 125 ml Víno červené
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 883 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 37 g
- Sodík 750 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 45.2 mg
- Draslík 308 mg
- Vláknina 17412.5 mg
- Vitamín A 17412.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pod rozehřátý gril dáme papriky a ze všech stran je opečeme dohněda. Vyjmeme je z grilu a zakryjeme vlhkou utěrkou. Po vychladnutí slupku lehce sloupneme. Dužninu najemno nakrájíme a odložíme.
-
2
Plátky lilku potřeme olejem a grilujeme po obou stranách dozlatova. Podle potřeby jej přitom potíráme olejem. Opečený lilek odložíme.
-
3
Na zbytku oleje smažíme na pánvi doměkka kolečka cibule a prolisovaný česnek. Přidáme nakrájený salám a smažíme dohněda.
-
4
Přidáme passatu, víno, olivy, bazalku, petrželku, sůl a pepř. Přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a směs 15 minut zvolna vaříme. Vložíme papriku a lilek a prohřejeme je.
-
5
Zatímco se vaří omáčka, vaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce. Nalijeme na ně omáčku se salámem a zeleninou a promícháme.
-
6
Před podáváním posypeme jednotlivé porce parmezánem.