Polévka s pistou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 120 g Cibule
  • 200 g Cuketa
  • 80 g Hrášek
  • 60 g Mrkev kořen
  • 120 g Pórek
  • 100 g Rajčata
  • 35 g Sýr Parmezán
  • 400 g Tykev
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 10 g Majoránka
  • 150 g Bazalka
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 80 g Těstoviny Conchiglie
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 80 g Boby zahradní
  • 60 ml Olej olivový
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 1505 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 7.5 mg
  • Draslík 922.3 mg
  • Vláknina 14625.6 mg
  • Vitamín A 14625.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.3 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájenou cibuli a kolečka pórku smažíme na oleji na malém ohni asi 10 minut do změknutí. Petrželku, rozmarýnu, tymián, majoránku a bobkový list svážeme nití.

  • 2

    Přidáme svazek bylinek, tykev, kostičky brambor, mrkev, cukety, sůl a vývar. Zakryjeme pokličkou a zvolna vaříme 10 minut, až je zelenina téměř měkká.

  • 3

    Přidáme boby, hrášek, rajčata a těstoviny. Zakryjeme pokličkou a vaříme ještě asi 15 minut doměkka. Je-li potřeba, přilijeme během vaření horkou vodu. Vyjmeme svazeček bylinek, polévku osolíme.

  • 4

    Připravíme bazalkovou omáčku - pistu.

  • 5

    Lístky bazalky, česnek, pepř a parmazán mixujeme na hladkou pastu asi 20 sekund. Při chodu mixéru postupně přiléváme olej.

  • 6

    Před podáváním ozdobíme každou porci polévky lžící bazalkové omáčky, případně čerstvými lístky bazalky.

Komentáře k receptu