Špagety Marinara
Suroviny
- 60 g Cibule
- 30 g Máslo čerstvé
- 200 g Krevety tygří - loupané
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 150 g Mušle slávky
- 125 g Filé rybí
- 425 g Passata (drcená rajčata)
- 150 g Olihně
- 10 g Oregano sušené
- 500 g Špagety
- 125 ml Víno červené
- 125 ml Voda pitná
- 250 ml Omáčka rajčatová
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 786 kcal
- Sacharidy 113 g
- Tuky 14 g
- Sodík 978 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 159.4 mg
- Draslík 539.6 mg
- Vláknina 8481 mg
- Vitamín A 8481 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Drcený česnek a nakrájenou cibuli smažíme na oleji na malém ohni 2-3 minuty. Přidáme víno, rajčatový protlak, rajčata a rajčatovou omáčku. Za občasného míchání vaříme 5-10 minut do zhoustnutí. Přidáme bylinky, osolíme a opepříme.
-
2
Půl hrnku vody přivedeme k varu. Vložíme do ní vytříděné slávky, pod pokličkou je necháme 3-5 minut vařit. Když se lastury otevřou, vyjmeme je. Neotevřené nepoužijeme. Slávky a zbylou tekutinu vložíme do omáčky.
-
3
Na kroužky nakrájené olihně, nakrájené rybí filé a krevety postupně podusíme zhruba 1-2 minuty na másle, potom je vložíme do teplé omáčky.
-
4
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme. Smícháme s omáčkou a podáváme.