Špagety Marinara

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 150 g Mušle slávky
  • 125 g Filé rybí
  • 425 g Passata (drcená rajčata)
  • 150 g Olihně
  • 10 g Oregano sušené
  • 500 g Špagety
  • 125 ml Víno červené
  • 125 ml Voda pitná
  • 250 ml Omáčka rajčatová
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 786 kcal
  • Sacharidy 113 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 978 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 159.4 mg
  • Draslík 539.6 mg
  • Vláknina 8481 mg
  • Vitamín A 8481 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drcený česnek a nakrájenou cibuli smažíme na oleji na malém ohni 2-3 minuty. Přidáme víno, rajčatový protlak, rajčata a rajčatovou omáčku. Za občasného míchání vaříme 5-10 minut do zhoustnutí. Přidáme bylinky, osolíme a opepříme.

  • 2

    Půl hrnku vody přivedeme k varu. Vložíme do ní vytříděné slávky, pod pokličkou je necháme 3-5 minut vařit. Když se lastury otevřou, vyjmeme je. Neotevřené nepoužijeme. Slávky a zbylou tekutinu vložíme do omáčky.

  • 3

    Na kroužky nakrájené olihně, nakrájené rybí filé a krevety postupně podusíme zhruba 1-2 minuty na másle, potom je vložíme do teplé omáčky.

  • 4

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme. Smícháme s omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu