Roláda z telecího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 171 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 94 g
- Sodík 170 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 58.3 mg
- Draslík 253.7 mg
- Vláknina 2527.6 mg
- Vitamín A 2527.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z telecího masa odstraníme všechen tuk a chrupavky a naporcujeme ho do plátků, které lehce naklepeme a plátky naklepaného masa srolujeme do rolek, které pevně srolujeme a zpevníme nití nebo tenkým provázkem. Vzniklé rolky opečeme ze všech stran na rozehřátém másle. Opečené rolky vyjmeme z pekáčku, a na rozehřáté máslo dáme cibuli s mrkví a několik minut dusíme. Když zelenina změkne, přidáme k ní masové rolky, zalijeme hovězím vývarem a vínem, přidáme bobkový list, celer, tymián, pepř a sůl, a za občasného zamíchání a podlévání pečeme při teplotě 180°C asi 2 1/2 hodiny. Poté do rolek píchneme vidličkou. Pokud je vytékající šťáva čirá, je maso upečené. Vyjmeme je z trouby a necháme vychladnout. Šťávu slijeme a po jejím vychladnutí odstraníme tuk. Šťávu bez tuku zprudka povaříme, aby získala sirupovitou konzistenci, a částečně ji zchladíme. Z opečeného masa odstraníme zpevňující nitky a potřeme ji zhoustlou šťávou. Potřené, pečené maso necháme vychladnout nakrájíme ho na plátky a až do podávání maso uchováváme v lednici.