Lomnické suchary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 27 g
- Sodík 91 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 32 mg
- Draslík 176.9 mg
- Vláknina 5883.3 mg
- Vitamín A 5883.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnku rozetřeme droždí se lžičkou cukru, přidáme lžíci mléka a lžíci mouky, na teple necháme vzejít.
-
2
Do mísy prosejeme mouku, vlijeme vykynutý kvásek, rozkrájíme změklé máslo a nasekané mandle, které jsme spařili a oloupali. Vypracujeme hladké a lesklé těsto, které necháme alespoň dvě hodiny kynout.
-
3
Z vykynutého těsta vyválíme váleček o průměru asi čtyři centimetry, vložíme na plech vyložený pečícím papírem, necháme opět kynout alespoň hodinu. Poté pečeme v předehřáté troubě.
-
4
Druhý den váleček krájíme na plátky, namáčíme v řídkém vařeném škrobu, obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou. Usušíme na plechu.
-
5
Na škrob rozmícháme ve vodě Solamyl, svaříme, necháme vychladnout za občasného míchání.