Lomnické suchary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 190 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 160 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 15 g Droždí
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 0.5 ks Cukr vanilka
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 91 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 32 mg
  • Draslík 176.9 mg
  • Vláknina 5883.3 mg
  • Vitamín A 5883.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnku rozetřeme droždí se lžičkou cukru, přidáme lžíci mléka a lžíci mouky, na teple necháme vzejít.

  • 2

    Do mísy prosejeme mouku, vlijeme vykynutý kvásek, rozkrájíme změklé máslo a nasekané mandle, které jsme spařili a oloupali. Vypracujeme hladké a lesklé těsto, které necháme alespoň dvě hodiny kynout.

  • 3

    Z vykynutého těsta vyválíme váleček o průměru asi čtyři centimetry, vložíme na plech vyložený pečícím papírem, necháme opět kynout alespoň hodinu. Poté pečeme v předehřáté troubě.

  • 4

    Druhý den váleček krájíme na plátky, namáčíme v řídkém vařeném škrobu, obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou. Usušíme na plechu.

  • 5

    Na škrob rozmícháme ve vodě Solamyl, svaříme, necháme vychladnout za občasného míchání.

Komentáře k receptu