Tagliatelle s omáčkou pomodoro

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Bazalka
  • 800 g Passata (drcená rajčata)
  • 500 g Tagliatelle
  • 40 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1070 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 487 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 67.9 mg
  • Vláknina 7492.5 mg
  • Vitamín A 7492.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce. Udržujeme teplé.

  • 2

    Rozpálíme olej. Přidáme nakrájenou cibuli, mícháme při střední teplotě do změknutí. Vmícháme rajčata a podusíme je 5-6 minut, až

  • 3

    omáčka mírně zhoustne. Osolíme ji a opepříme. Vmícháme lístky bazalky, ještě asi minutu povaříme. Omáčku nalijeme na teplé těstoviny a lehce protřeseme.

Komentáře k receptu