Zelené fazolky s ovčím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 300 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 20 ks Olivy černé
  • 1 ks Ciabatta
  • 1 ks Cibule červená
  • 20 ks Rajčata Cherry
  • 1 špetka Sůl
  • 4.56 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Ocet jablečný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1144 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 93 g
  • Sodík 6455 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 602 mg
  • Vláknina 51530 mg
  • Vitamín A 51530 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 150 stupňů Celsia. Cherry rajčátka omyjeme, přepůlíme a položíme na plech řeznou plochou dolů, pečeme asi 60 minut.

  • 2

    Ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty blanšírujeme zelené fazolky, poté je slijeme a necháme okapat.

  • 3

    V misce smícháme olej, jablečný ocet, cukr, hořčici a uděláme zálivku. Ciabattu nakrájíme na kostičky a na troše olivového oleje ji opečeme.

  • 4

    Opečená rajčátka promícháme se zálivkou, přidáme olivy, na kostičky nakrájený ovčí sýr, proužky červené cibule, ciabattu a fazolky. Vše promícháme společně s připravenou zálivkou, poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu