Zelené fazolky s ovčím sýrem
Suroviny
- 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 300 g Fazolové lusky zelené
- 1 kávová lžička Hořčice
- 20 ks Olivy černé
- 1 ks Ciabatta
- 1 ks Cibule červená
- 20 ks Rajčata Cherry
- 1 špetka Sůl
- 4.56 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Ocet jablečný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1144 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 93 g
- Sodík 6455 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 602 mg
- Vláknina 51530 mg
- Vitamín A 51530 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 150 stupňů Celsia. Cherry rajčátka omyjeme, přepůlíme a položíme na plech řeznou plochou dolů, pečeme asi 60 minut.
-
2
Ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty blanšírujeme zelené fazolky, poté je slijeme a necháme okapat.
-
3
V misce smícháme olej, jablečný ocet, cukr, hořčici a uděláme zálivku. Ciabattu nakrájíme na kostičky a na troše olivového oleje ji opečeme.
-
4
Opečená rajčátka promícháme se zálivkou, přidáme olivy, na kostičky nakrájený ovčí sýr, proužky červené cibule, ciabattu a fazolky. Vše promícháme společně s připravenou zálivkou, poté ihned podáváme.