Čínské zelí s ředkví a hřebenatkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Zázvor celý
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 0.5 ks Ředkev bílá
  • 1 ks Zelí čínské
  • 10 ks Hřebenatka
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 3 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 217 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 329 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 33 mg
  • Draslík 760 mg
  • Vláknina 4839.2 mg
  • Vitamín A 4839.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hřebenatky opláchneme a zevnitř vyjmeme jikry. Ty nakrájíme a každou hřebenatku rozpůlíme. Jikry a maso odložíme odděleně. Na marinádu smícháme kukuřičný škrob, rozšlehaný bílek a bílý pepř. Směsí přelijeme škeble a necháme cca 10 min. marinovat. Mezitím připravíme omáčku. Smícháme kukuřičný škrob s vodou, ústřicovou omáčkou, důkladně promícháme a odložíme stranou.

  • 2

    V pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje. Osmahneme na něm krátce polovinu nadrobno nakrájeného česneku, poté přidáme polovinu nakrájeného zázvoru a podélně nasekané jarní ciblky. Vaříme cca 1/2 min. za stálého míchání, přidáme hřebenatky a restujeme další minutu. Zmírníme plamen, přilijeme lžíci rýžového vína, krátce povaříme a hřebenatky i s veškerou tekutinou odložíme do misky.

  • 3

    V pánvi rozpálíme další 2 lžíce oleje, vhodíme zbytek nakrájeného česneku, zázvoru a cibulky a za stálého míchání restujeme cca 1 min. Přidáme jikry, přilijeme zbytek rýžového vína, důkladně promícháme a odstavíme. Ředkev pokrájíme na cca centimetrové kousky a osmahneme ji na lžíci rozpáleného oleje. Necháme 1/2 min. povařit, přidáme zelí nasekané podélně na tenké proužky a vaříme další 1/2 min. Na závěr vmícháme omáčku a vodu a krátce povaříme. Jako poslední přidáme hřebenatky i s tekutinou, důkladně zamícháme, prohřejeme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu