Marinované vepřové špízy
Suroviny
- 510 g Vepřová kýta
- 75 ml Voda pitná
- 60 ml Koriandr čerstvý
- 4.7 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Chilli omáčka
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Citronová tráva
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 24 g
- Sodík 331 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 85.4 mg
- Draslík 553.4 mg
- Vláknina 1073.5 mg
- Vitamín A 1073.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na přepůlené špejle napícháme asi čtyři na kostky nakrájené kousky vepřového masa. Necháme marinovat alespoň 20 minut v marinádě připravené důkladným smícháním drceného česneku, nasekané citronové trávy, nasekaného koriandru, hnědého cukru, bílého pepře, slané sojové omáčky, rybí omáčky, sezamového oleje, studené vody a jemné chilli omáčky.
-
2
Po marinování opékáme na rozpáleném oleji 1-2 minuty z každé strany tak, aby maso zůstalo středně propečené.