Kuře pečené s jarní zeleninou
Suroviny
- 200 g Cuketa
- 100 g Hrášek
- 100 g Tuřín
- 200 g Žervé
- 200 g Karotka
- 75 g Kukuřice
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 4 ks Kuře
- 1.5 dl Víno bílé
- 1.25 dl Vývar drůbeží
- 5 polévková lžíce Petržel - nať
- 5 polévková lžíce Strouhanka
- 5 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4010 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 271 g
- Sodík 1621 mg
- Bílkoviny 326 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 1275 mg
- Draslík 3693 mg
- Vláknina 9110.5 mg
- Vitamín A 9110.5 mg
- Vitamín B6 6.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.3 mg
- Vitamín E 6.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme třetinu žervé, strouhanku, 2 lžíce pažitky, 2 lžíce petrželky, osolíme, opepříme, do každého kuřete vpravíme tuto nádivku. Kuřata dáme do pekáče, potřeme olejem, osolíme a opepříme.
-
2
V předehřáté troubě pečeme 35 minut.
-
3
Do zapékací nádoby vložíme v jedné vrstvě zeleninu, přidáme kuřecí vývar a polovinu zbývajících bylinek. Přikryjeme pokličkou a 25 minut zapékáme.
-
4
Kuřata dáme na talíře a polijeme šťávou ze zeleniny.
-
5
Smícháme solamyl s vínem a zbývajícím žervé. Dáme do pánve a mícháme, dokud se nezačne omáčka vařit, přidáme zbytek bylinek.
-
6
Přelijeme kuřátka a podáváme se zeleninou.