Krkonošský zajíc cibuláč s tymiánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 200 g Slanina vepřová
  • 150 g Brusinky
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 4 dl Masový vývar
  • 1 kg Zaječí maso
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Tymián sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 948 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 181.7 mg
  • Draslík 888.1 mg
  • Vláknina 3675.9 mg
  • Vitamín A 3675.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytého a osušeného celého zajíce prošpikujeme proužky slaniny, celého potřeme máslem a dáme do pekáče na 12 hodin (do chladničky) odležet.

  • 2

    Druhý den ze zajíce nožem seškrabeme tuhé máslo. Pak zajíce osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, opepříme, posypeme sušeným tymiánem a znovu potřeme máslem, které jsme z něj oškrabali. Zajíce dáme znovu do pekáče.

  • 3

    Oloupanou a omytou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a celého zajíce cibulí posypeme. Přilijeme masový vývar, zakryjeme pokrývkou a dáme do předem vyhřáté trouby péct.

  • 4

    Pečeme při 250°C přibližně 60 -70 minut. Průběžně po 15 minutách zajíce poléváme výpekem. Pokud je potřeba dolijeme během pečení 1-2 dl vývaru.

  • 5

    Mezitím na másle (2 lžíce) v pánvi osmažíme dozlatova strouhanku.

  • 6

    Upečeného zajíce rozporcujeme, dáme na talíře, posypeme strouhankou, ozdobíme brusinkami a polijeme výpekem.

Komentáře k receptu