Krkonošský zajíc cibuláč s tymiánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 36 g
- Sodík 948 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 181.7 mg
- Draslík 888.1 mg
- Vláknina 3675.9 mg
- Vitamín A 3675.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytého a osušeného celého zajíce prošpikujeme proužky slaniny, celého potřeme máslem a dáme do pekáče na 12 hodin (do chladničky) odležet.
-
2
Druhý den ze zajíce nožem seškrabeme tuhé máslo. Pak zajíce osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, opepříme, posypeme sušeným tymiánem a znovu potřeme máslem, které jsme z něj oškrabali. Zajíce dáme znovu do pekáče.
-
3
Oloupanou a omytou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a celého zajíce cibulí posypeme. Přilijeme masový vývar, zakryjeme pokrývkou a dáme do předem vyhřáté trouby péct.
-
4
Pečeme při 250°C přibližně 60 -70 minut. Průběžně po 15 minutách zajíce poléváme výpekem. Pokud je potřeba dolijeme během pečení 1-2 dl vývaru.
-
5
Mezitím na másle (2 lžíce) v pánvi osmažíme dozlatova strouhanku.
-
6
Upečeného zajíce rozporcujeme, dáme na talíře, posypeme strouhankou, ozdobíme brusinkami a polijeme výpekem.