Hrnec plný překvapení
Suroviny
- 200 g Brambory
- 200 g Celer bulvový
- 200 g Cibule
- 200 g Hovězí libové
- 150 g Máslo čerstvé
- 200 g Mrkev kořen
- 200 g Sýr Eidam cihla 45%
- 100 g Petržel - nať
- 100 g Česnek
- 200 g Vepřové kotlety
- 200 g Petržel kořen
- 200 g Jelení maso
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 l Vývar z hovězích kostí
- 4 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 74 g
- Sodík 1155 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 88.2 mg
- Draslík 1437.3 mg
- Vláknina 6157 mg
- Vitamín A 6157 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí, vepřové a zvěřinu nakrájíme na větší kostky, přidáme hořčici, dobře promícháme, dáme do máslem vymazaného hrnce, na maso postupně skládáme na kolečka nakrájenou cibuli, mrkev, česnek, na hrubší plátky nakrájený celer, petržel a nasekanou petrželovou nať. Osolíme, opepříme, přidáme na silnější plátky nakrájené vařené brambory, nahoru dáme plátky sýra, zalijeme vývarem, přikryjeme poklicí a v dobře vyhřáté troubě pečeme 120 minut.