Sorrentinské cannelloni
Suroviny
- 900 g Rajčata
- 50 g Sýr Parmezán
- 250 g Sýr Ricotta
- 130 g Mozzarella
- 60 ml Olej olivový
- 250 ml Víno bílé
- 250 ml Vývar zeleninový
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 8 ks Ančovičky konzervované
- 1 hrst Bazalka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 17 plátek Lasagne
- 2 polévková lžíce Rajčatová pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 716 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 42 g
- Sodík 3991 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 118 mg
- Draslík 1372.8 mg
- Vláknina 8321.8 mg
- Vitamín A 8321.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.3 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hluboké pánvi zahřejeme olej. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, často mícháme a smažíme na mírném ohni 5 minut, až je cibule měkká. Přimícháme pokrájená rajčata, utřený česnek a polovinu lístků čerstvé bazalky. Dle chuti osolíme a opepříme. Mícháme a smažíme dalších 5 minut při střední teplotě.
-
2
Polovinu omáčky přendáme z pánve do misky a necháme stranou vychladit.
-
3
Zeleninový vývar smícháme s bílým vínem, pastou ze sušených rajčat a cukrem. Směs vlijeme do zbylé omáčky v pánvi. Vaříme 20 minut na mírném ohni, občas zamícháme.
-
4
Mezitím dle návodu na obalu postupně uvaříme plátky lasagní v hrnci s osolenou vroucí vodou. Jednotlivé plátky necháme okapat a rozložíme je v jedné vrstvě na čisté utěrky.
-
5
Troubu zahřejeme na 190 stupňů. Do omáčky v míse nasypeme nakrájenou mozzarellu, ricottu a zbývající bazalku. Promícháme a dle chuti dosolíme a dopepříme.
-
6
Na každý plátek lasagní dáme trochu sýrové směsi. Přes plátek položíme polovinu ančovičky vždy blíže k jednomu z kratších konců. Plátky zarolujeme.
-
7
Rajskou omáčku přelijeme do kuchyňského robota a najemno ji rozmixujeme. Trochu omáčky nalijeme na dno zapékací nádoby. Do nádoby v jedné vrstvě naaranžujeme cannelloni švem dolů a zalijeme zbývající omáčkou.
-
8
Navrch nasypeme nastrouhaný parmezán a pečeme v předehřáté troubě 20 minut, až je povrch zlatohnědý a omáčka bublá. Podáváme horké.