Sorrentinské cannelloni

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Rajčata
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 130 g Mozzarella
  • 60 ml Olej olivový
  • 250 ml Víno bílé
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Ančovičky konzervované
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 17 plátek Lasagne
  • 2 polévková lžíce Rajčatová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 716 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 3991 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 118 mg
  • Draslík 1372.8 mg
  • Vláknina 8321.8 mg
  • Vitamín A 8321.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.3 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hluboké pánvi zahřejeme olej. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, často mícháme a smažíme na mírném ohni 5 minut, až je cibule měkká. Přimícháme pokrájená rajčata, utřený česnek a polovinu lístků čerstvé bazalky. Dle chuti osolíme a opepříme. Mícháme a smažíme dalších 5 minut při střední teplotě.

  • 2

    Polovinu omáčky přendáme z pánve do misky a necháme stranou vychladit.

  • 3

    Zeleninový vývar smícháme s bílým vínem, pastou ze sušených rajčat a cukrem. Směs vlijeme do zbylé omáčky v pánvi. Vaříme 20 minut na mírném ohni, občas zamícháme.

  • 4

    Mezitím dle návodu na obalu postupně uvaříme plátky lasagní v hrnci s osolenou vroucí vodou. Jednotlivé plátky necháme okapat a rozložíme je v jedné vrstvě na čisté utěrky.

  • 5

    Troubu zahřejeme na 190 stupňů. Do omáčky v míse nasypeme nakrájenou mozzarellu, ricottu a zbývající bazalku. Promícháme a dle chuti dosolíme a dopepříme.

  • 6

    Na každý plátek lasagní dáme trochu sýrové směsi. Přes plátek položíme polovinu ančovičky vždy blíže k jednomu z kratších konců. Plátky zarolujeme.

  • 7

    Rajskou omáčku přelijeme do kuchyňského robota a najemno ji rozmixujeme. Trochu omáčky nalijeme na dno zapékací nádoby. Do nádoby v jedné vrstvě naaranžujeme cannelloni švem dolů a zalijeme zbývající omáčkou.

  • 8

    Navrch nasypeme nastrouhaný parmezán a pečeme v předehřáté troubě 20 minut, až je povrch zlatohnědý a omáčka bublá. Podáváme horké.

Komentáře k receptu